T. Toader, despre punerea sub acuzare a lui Iohannis: Până acum nu s-a apelat la mine

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader cex inquam octav ganea 20181210183955_OGN_3263-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, într-un interviu difuzat marţi seara de Antena 3, referindu-se la acuzarea preşedintelui Klaus Iohannis de înaltă trădare, că până acum nu s-a apelat la el pentru această chestiune şi că nici nu l-ar deranja dacă nu s-ar apela.

tudorel toader cex inquam octav ganea 20181210183955_OGN_3263-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Întrebat dacă, în opinia sa, sunt temeiuri pentru punerea sub acuzare a preşedintelui Iohannis pentru înaltă trădare, Tudorel Toader a răspuns: „În 2006, în România a fost abrogată insulta şi calomnia, mai târziu chiar şi adulterul. S-a abrogat atunci în numele libertăţii de exprimare. Eu chiar le spun studenţilor uneori că s-a abrogat insulta şi calomnia pentru că au căzut probabil în desuetudine. (...) N-aş spune că cine a abrogat e prima soprană în aria calomniei, dar nici n-aş putea să neg“.

„Sigur că nu-i greu să arunci o anatemă despre cineva, dar eu voi respecta limitele mele de competenţă, de ministru al Justiţiei. S-a spus în acel cadru că X şi Y să facă draft de sesizare şi dacă e nevoie să apeleze la expertiza mea. Ca să răspund abrupt, nu s-a apelat până acum, nu m-ar deranja dacă nu s-ar apela, nu am văzut un astfel de draft“, a mai declarat Tudorel Toader.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat duminică, la Antena 3, că nu ştie dacă ar semna o cerere de acuzare a preşedintelui de înaltă trădare, amintind că a trecut printr-o astfel de experienţă, şi a apreciat că este necesară o analiză.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri