Tabăra Elenei Udrea: Vom mai depune contestaţii până vom fi mulţumiţi de răspuns. Vasile Blaga: Pot depune câte vor

Data publicării:
24 2003cristianpetrescu-56597

ACTUALIZARE 16.10.Deputatul PDL Cristian Petrescu a declarat că trebuie făcută renumărarea voturilor întrucât aceasta nu a fost completă ieri seară.

„Vom reveni cu o nouă contestaţie, pentru a ca această conducere să fie cu adevărat legitimă. Am avut maxima decenţă să nu facem declaraţii care să incite membrii partidului. Vrem doar să fim siguri că preşedintele este legitim”, a spus Cristian Petrescu.

„Nu putem compara câţi delegaţi au intrat în sală, aşa că trebuie să ni se pună la dispoziţie toate listele, inclusiv cele de la intrare şi să se accepte renumărarea voturilor. Comisia de organizare a fost votată din partea actualei conduceri”, a susţinut Cristian Petrescu.

"Vom depune contestaţii până când vom fi mulţumiţi de răspuns", a spus deputatul PDL.

Replica lui Vasile Blaga

Preşedintele PDL,Vasile Blaga,a declarat că o asemenea situaţie este unică în istoria partidului.

„Pot să depună câte contestaţii vor, să se adreseze comisiei de numărare şi validare aleasă de Convenţia Naţională şi în care au fost aproape 150 de inşi”, a spus Vasile Blaga.

Întrebat dacă au fost renumărate toate voturile, preşedintele PDL a susţinut că nu el poate da detalii întrucât nu a fost în comisie, ci în competiţie.

Preşedintele comisiei: Procedurile de vot și de numărare au fost corecte

În jurul orei 14.00, președintele comisiei Ioan Bălan a prezentat raportul, care reprezintă, practic, o respingere a contestației făcute de Elena Udrea. Membrii comisiei au analizat contestația până în jurul orei 04.00 dimineața, a spus acesta.

Votul a fost perfect corect. Procedurile de vot și de numărare au fost corecte. Rezultatul final este: moțiunea condusă de Vasile Blaga a obținut 2.344 de voturi, din totalul de 4.567. Moțiunea condusă de Elena Udrea, 2.014, iar cea a Monicăi Macovei, 209. Diferența dintre primul clasat și al doilea este de 330. Subiectul este închis”, a precizat Ioan Bălan, președintele comisiei de organizare.

După anunțarea rezultatelor finale, Elena Udrea a depus o contestaţie, spunând că au fost mai multe voturi decât delegați prezenți. Elena Udrea a invocat și anumite „nereguli din timpul zilei”.

Sulfina Barbu: Echipa lui Udrea să recunoască înfrângerea şi să contribuie la consolidarea PDL

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat că susţinătorii Elenei Udrea şi echipa acesteia ar trebui să recunoască înfrângerea de la Convenţie şi să contribuie la consolidarea PDL în viitor.

„Susţinătorii şi echipa Elenei Udrea ar trebui să recunoască înfrângerea şi să contribuie la consolidarea partidului în viitor. Eu am convingerea că atât aleşii locali cât şi reprezentanţii în Parlamentul României care fac parte din echipa de susţinere a Elenei Udrea pun înainte de toate interesul PDL", a precizat Sulfina Barbu, pentru Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri