Tăriceanu a votat: România să facă parte din grupul celor care iau decizii, să nu fie ca până acum

Data publicării:
tariceanu-vot

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că a votat „cu convingerea” că viitorii europarlamentari ALDE vor reprezenta România și vor acționa ca țara noastră să facă parte din grupul statelor care iau decizii, nu ca până acum. El nu a votat și la referendum.

„Văd că este o participare numeroasă și acest lucru mă bucură, pentru că este interes pentru aceste alegeri, care au un rol important și vor avea un rol și mai important pe măsură ce fiecare va înțelege că deciziile care se iau în forurile europene ne afectează. Am votat cu convingerea că cei care ne vor reprezenta din partea partidului pe care îl conduc vor merge acolo cu gândul clar de a reprezenta interesul României, de a face ca România să fie o voce respectată, tratată de la egal la egal, ca România să facă parte din grupul celor care iau decizii, să nu fie ca până acum - una din țările care numai au urmat deciziile luate de alții. Cred că este în interesul nostru să avem oameni capabili să ne reprezinte, cu experiență politică, îndelungată, pentru că acolo este un loc în care conflictele și luptele dintre grupurile parlamentare se tranșează în favoarea celor mai buni, celor care știu să lupte”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.

El a votat doar la alegerile europarlamentare, nu și pentru referendum.

„Pentru măsurarea popularității președintelui sunt modalități mult mai simple și mai puțin costisitoare pe care le putem utiliza. Nu trebuie să organizăm un scrutin pentru acest lucru”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri