Tăriceanu anunță posibile reduceri de cheltuieli

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu cu dragnea in spate - digi24

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că în cadrul discuțiilor purtate între liderii coaliției luni seară, la Vila Lac 1, s-a abordat și necesitatea plafonării cheltuielilor generale ale statului, dar a precizat că nu s-a pus problema concedierilor, transmite Agerpres.

„Da, am discutat despre necesitatea plafonării cheltuielilor generale ale statului. Da, este posibil să facem și unele reduceri de cheltuieli, dar nu în sensul în care a fost evocat, nu vor exista concedieri. Am văzut titluri de acest gen care mi se par pur și simplu niște enormități, niște bazaconii. Nu s-a discutat despre așa ceva, dar cred că este necesar, în acest moment, să punem un plafon la cheltuielile materiale, pentru că avem nevoie de bani și avem nevoie de bani și pentru investiții", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Agerpres, la finalul întâlnirii pe care liderii coaliției de guvernare au avut-o cu premierul Mihai Tudose la Vila Lac 1.

Liderul ALDE a adăugat că una dintre prioritățile discutate de principiu pentru bugetul de anul viitor va fi „alocarea fondurilor cele mai importante pentru realizarea proiectelor de investiții în diverse domenii, nu numai infrastructură”.

„Avem nevoie de investiții și în sănătate, și în educație, și în alte domenii esențiale, care să conducă la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor", a mai spus Tăriceanu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri