Tăriceanu apreciază schimbarea de atitudine a SRI de la preluarea conducerii de către Eduard Hellvig

Data publicării:
tariceanu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, la finalul audierii sale din Comisia parlamentară de control al SRI, că a existat o perioadă în care „protocoalele secrete SRI-DNA şi extinderea câmpului tactic până în instanţă” au fost lucruri inacceptabile. El a mai apreciat faptul că Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi-a început „revenirea la misiunea sa esenţială” şi salută pe această cale deciziile luate de actual şef al Serviciului, Eduard Hellvig.

180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_003_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Nu ne sunt străine îngrijorările în legătură cu Binomul SRI-DNA, a fos unul dintre subiectele discutate. Cred că a existat o perioadă în care aceste derapaje grave, cum erau protocoalele secrete SRI-DNA, extinderea câmpului tactic până în instanţă, acordarea de asistenţă juridică procurorilor, sunt lucruri care sunt inacceptabile în ceea ce priveşte funcţionarea unui sistem de informaţii într-o ţară democratică, care respectă şi pune mai presus de orice cetăţeanul şi drepturile şi libertăţile lui”, a spus Tăricenau.

El afirmă că există o „schimbare de atitudine” în SRI de când a venit la conducere Eduard Helvig şi salută această schimbare.

„Sigur că există, din fericire, şi o schimbare de atitudine pe care am notat-o de la preluarea funcţiei noului director al SRI (Eduard Hellvig -n.r.), despre care eu am avut la început nişte rezerve, dar trebuie să salut schimbarea de atitudine şi deciziile care au fost luate şi care sunt în conformitate cu prevederile legale şi care respectă rolul pe care trebuie să-l îndeplinească un serviciu de informaţii. Mă refer la revenirea la menirea sa esenţială. Supravegherea cetăţenilor, nu transformarea lui în poliţie judiciară, cum a funcţionat în trecut”, a afirmat acesta, potrivit News.ro.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri