Tăriceanu are întâlniri, luni, la Bruxelles, cu șeful CE și comisarul pentru justiție

Data publicării:
Tariceanu_Dosar_021017_Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Senatului României, Călin Popescu - Tăriceanu, va avea luni, 10 aprilie 2017,  întrevederi cu  Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene,  și cu Vera Jourova, comisarul  pentru justiție, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles, anunță, sâmbătă, un comunicat al Senatului.

tariceanu la senat

Întrevederile vor avea ca teme de discuție viitorul Uniunii Europene, procesul Brexit și stadiul mecanismului de cooperare și verificare, precizează comunicatul.

„În contextul dificil actual european,  marcat de perspectiva procesului Brexit și de existenta a numeroase ș complexe riscuri și provocări contribuția tuturor statelor membre la reflecția aprofundată asupra viitorului proiectului european este binevenită”, apreciază comunicatul instituției conduse de Călin Popescu-Tăriceanu.

„Discuțiile și consultările au loc  în contextul eforturilor politice pe care România trebuie să le facă pentru susținerea intereselor naționale în plan european, ținând cont de rolul important  al parlamentelor naționale  în conturarea viitorului instituțional și funcțional al Uniunii Europene”, se mai spune în comunicat.

Citiți și: 

Tăriceanu: Ar trebui România să accepte un deficit de 3 la sută, care ne blochează dezvoltarea viitoare?

Tăriceanu nu exclude introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu

Tăriceanu: Nu Guvernul a greșit cu OUG 13. Protestatarii au stricat imaginea României

Tăriceanu: Laura Codruța Kovesi trebuie să demisioneze

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri