Tăriceanu, atac la Iohannis: Dacă președintele vrea să accepte tot ce se decide la Bruxelles, e treaba lui

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu_iohannis_presidency

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, lansează un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta a refuzat invitația coaliției PSD-ALDE de a organiza dezbateri în Parlament privind viitorul UE după Brexit. „Dacă preşedintele nu doreşte, asta este, până la urmă, România nu o să stea pe loc, noi o să trebuiască să ne vedem de interesele noastre”, scrie Tăriceanu pe pagina de Facebook.

tariceanu_iohannis_presidency
presidency.ro

Săptămâna trecută, preşedintele Camerei a lansat un apel la preşedinte, de a organiza o serie de consultări. Apelul a fost dezavuat şi atunci, ceea ce pot să vă spun este următorul lucru: sigur că având în vedere că şi preşedintele are un rol în politica externă, conform Constituţiei, această consultare eu cred că ar fi utilă, ar fi necesară, dar dacă preşedintele nu doreşte, asta este, până la urmă, România nu o să stea pe loc, noi o să trebuiască să ne vedem de interesele noastre. Dacă preşedintele vrea să fie o voce tăcută şi să accepte tot ceea ce se va decide la Bruxelles, peste capul nostru, în privinţa României, e treaba lui.

Eu am altă părere şi cred că şi colegul meu, preşedintele Camerei Deputaţilor doreşte să facem o discuţie şi să găsim nu numai un element comun de atitudine şi de poziţie exprimată la Bruxelles, dar va trebui să găsim şi un set de alianţe cu ţările din regiune pentru a ne coordona poziţiile şi a nu fi perdanţii acestor decizii. Eu nu aş vrea ca România să rămână undeva la colţul mesei şi să primim firimiturile de la UE”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri