Tăriceanu: Comunicarea cu Comisia Europeană o vom face și prin întâlniri directe

Data publicării:
tariceanu pacalit de dancila
Foto: InquamPhotos/George Călin

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că, pe lângă scrisoarea trimisă conducerii Comisiei Europene, comunicarea cu oficialii acestui for se va realiza şi prin întâlniri directe.

170614_CONFERINTA_DRAGNEA_TARICEANU_03_INQUAM_Photos_George_Calin
Călin Popescu Tăriceanu / FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Întrebat vineri, la România TV, despre o eventuală comunicare directă cu Comisia Europeană, cum va face preşedintele Klaus Iohannis, Tăriceanu a spus: "N-aveţi nicio îndoială, o vom face şi noi, la fel, în întâlniri directe, pentru că această comunicare, până la urmă, va trebui făcută în special între Comisie şi corespondentul din România, care este Guvernul României şi, sigur, Parlamentul, care este implicat în activităţile de legiferare, unde avem o serie de chestiuni care se regăsesc în măsurile menţionate pentru a fi puse în aplicare în baza MCV. Deci vom avea, fără îndoială, acest prilej pe care îl vom utiliza".

Potrivit lui Tăriceanu, în România există „o anumită tendinţă” de diminuare a încrederii în instituţiile fundamentale ale statului.

„Există o anumită tendinţă în România ca instituţiile fundamentale, democratice şi legitime ale statului şi suveranitatea Parlamentului de a legifera să fie puse sub semnul întrebării şi să se încerce o delegitimare a acestor instituţii, o diminuare a încrederii şi în schimb să trecem la o formulă inedita de democraţie, 'democraţia străzii', (...) Vorbim, după cum vedeţi, de grupuri vocale, de protestatari care nu sunt confortabili cu rezultatul alegerilor şi care au propria lor agenda politică, pe care ar vrea să o impună majorităţii.(...) În urma acestor manipulări, ce întrebări îşi pun oamenii din Occident? Ce se întâmplă acolo în România e grav, se afectează independenţa justiţiei, hai să ne preocupăm”, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă, într-o scrisoare comună adresată oficialilor Comisiei Europene pe 24 ianuarie, că sunt îngrijoraţi cu privire la "modul incorect" în care a aceasta a fost informată "în ceea ce priveşte transparenţa dezbaterii pe tema justiţiei din România".

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, miercuri, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri