Tăriceanu: Daniel Constantin încearcă să forțeze excluderea din ALDE

Data actualizării: Data publicării:
daniel constantin tariceanu agerpres_9642008

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că, în opinia sa, celălalt copreședinte al formațiunii, Daniel Constantin, încearcă să forțeze excluderea din partid. Tăriceanu a ținut să precizeze că majoritatea guvernamentală nu este pusă în pericol de tensiunile din ALDE.

În momentul de față, cred că asta încearcă. Cred că, statutar, delegația permanentă nu o poate face (să îl excludă pe Daniel Constantin, n.r.), dar o poate face congresul. Eu nu țin cu tot dinadinsul să ajungem în stadiul acesta, însă declarațiile politice pe care le face mă pun serios pe gânduri”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Văd că avem o diferență majoră de percepție asupra realității politice și asupra modului în care noi, ca partid liberal, ne raportăm la chestiunile legate de drepturile și libertățile cetățenești și la modul în care trebuie să funcționeze instituțiile statului, la statul de drept, la rolul instituțiilor de forță, la rolul instituțiilor democratice. Dacă el vrea să se poziționeze ca om al sistemului, atunci - îmi pare rău - cu liberalismul intrăm într-o ciocnire frontală”, a adăugat Tăriceanu.

În momentul în care Daniel Constantin va începe să demareze acțiuni în instanță împotriva partidului, conducerea formațiunii va decide dacă îi retrage sprijinul politic pentru ocuparea funcției de vicepremier, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit și despre posibile planuri politice ale lui Daniel Constantin. „Am aflat că din partea fostului Partid Conservator funcționează în Parlamentul European un eurodeputat, care este în grupul naționalist (Laurențiu Rebega, n.r.). Mă așteptam ca și acel parlamentar să se ralieze grupului ALDE. Ei bine, el este în legătură cu cei din fostul PC, nu știu ce face acolo: este trubadur singur, îi reprezintă pe ei? Sunt anumite de legături de care am auzit. Pot să îmi pun, în mod logic, niște întrebări: ce e cu aceste legături, la ce folosesc și dacă nu cumva se urmărește un proiect în continuare. Pentru că am văzut reînviindu-se ideea unui partid naționalist, Probabil că și acest parlamentat va avea un rol, nu știu dacă domnul Constantin are vreun gând”, a precizat C. P. Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri