Tăriceanu: Demisia lui Gabriel Oprea nu a ajuns la Senat

Data publicării:
tariceanu - digi24

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus astăzi că demisia lui Gabriel Oprea, anunțată la sfârșitul săptămânii trecute, nu a ajuns încă la Senat. Dacă până în această seară nu vor primi documentul, senatorii din Biroul Permanent vor lua mâine o decizie privind reluarea votului pentru ridicarea imunității fostului ministru.

tariceanu - digi24-1

„Până în acest moment nu s-a înregistrat în mod oficial actul demisiei. Dacă azi, pana la 18.00 actul demisiei va fi înregistrat, atunci luăm act de demisie și obiectul reluării votului nu se mai poate susține. Atunci soluția de reluare rămâne fără obiect”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

El a adăugat că, dacă demisia lui Gabriel Oprea nu ajunge în această seară la Senat, Biroul Permanent se va reuni mâine dimineață pentru a lua o decizie asupra reluării votului pentru ridicarea imunității.

„Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României”, a scris Gabriel Oprea vineri, pe Facebook.

Soluţia îi fusese recomandată şi de preşedintele Klaus Iohannis, îngrijorat de protestele oamenilor nemulţumiţi că parlamentarii blochează anchetele penale.

„Pe bună dreptate. Oamenii sunt revoltați. Adică cum îşi permit să protejeze pe cineva printr-un vot? Să demisioneze, dacă vrea să detensioneze situația”, a spus, vineri, președintele.

Preşedintele Senatului a comentat scurt demisia lui Gabriel Oprea: „Cred că în contextul actual, gestul domniei sale este foarte binevenit”.

Procurorii anticorupţie au cerut aprobarea Senatului ca să îl ancheteze pe Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Agentul a murit anul trecut în timp ce deschidea calea coloanei oficiale a lui Gabriel Oprea, pe atunci ministru de interne. Gigină a căzut de pe motocicletă într-o groapă pe care nu ar fi putut să o evite, spun anchetatorii, pentru că ministrul îi ordonase să meargă cu viteză mare chiar dacă afară ploua.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri