Tăriceanu, despre aleşii USR: Neica-nimeni care vor să devină vedete

Data publicării:
tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, critică comportamentul parlamentarilor USR din ultimele zile, etichetându-l exhibiţionist şi specific unor aleşi care nu au încă nişte repere consolodate în ceea ce priveşte comportamentul adecvat în Parlament. Referitor la cazul Florinei Presadă, şeful Senatului s-a rezumat la a spune că nu cunoaşte prea multe detalii.

 

"Asistăm la un comportament cum eu nu am mai văzut în Parlament", a declarat, joi, Călin Popescu Tăriceanu, referindu-se astfel la  opoziţia făcută în ultimele zile de aleşii USR, pe fondul modificărilor la legile justiţiei şi Codurile penale. Mai mult, adaugă şeful Senatului, strategia aleşilor USR denotă o "doză de exhibiţionism", "de a se transforma tot soiul de neica-nimeni în vedete".

În acest context, Tăriceanu a mai arătat că nu vede "sensul unei sesiuni extraordinare" în ianuarie.

Călin Popescu Tăriceanu s-a referit şi la situaţia în care a fost pusă, tot azi, senatoarea USR Florina Presadă. Aceasta a declarat că, în momentul în care parlamentarii USR au împărțit în plen cărțile „Ferma Animalelor” și „1984”, ale lui George Orwell, mai mulți senatori PSD au aruncat cărțile, iar senatorul PSD Tit Liviu Brăiloiu i-a adresat cuvinte obscene. Cu privire la acest episod, Tăriceanu a declarat că nu cunoaşte detalii. "Nu ştiu, nu am asistat la acel moment", a arătat şeful Senatului, dar i-a acuzat pe aleşii USR că nu folosesc aceeaşi măsură când vine vorba de comportament.

În acest sens, Călin Popescu Tăriceanu a arătat că nu este mai nedreaptă situaţia în care a fost pusă o reprezentantă a USR, atunci când a fost făcută "cameristă", decât cea în care se găseşte frecvent senatorul PSD, Şerban Nicolae, atunci când este etichetat "avocatul penalilor".

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri