Tăriceanu, despre "varianta optimă" la alegerile prezidenţiale 

Data publicării:
180327_tariceanu_CENTENAR_12_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că varianta optimă pentru alegerile prezidenţiale este o candidatură comună PSD- ALDE, susţinând că, dacă social-democraţii vor accepta, atunci se va merge cu o candidatură unică. Tăriceanu a afirmat, însă, că nu a venit momentul pentru a se discuta despre alegerile prezidenţiale.

180327_tariceanu_CENTENAR_12_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
INQUAM Photos: Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat, vineri după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, dacă va candida la alegerile prezidenţiale, el spunând că dacă aceată coaliţie doreşte să aibă o şansă trebuie să meargă cu o candidatură unică.

“Fiind într-o coaliţie politică cu PSD-ul, aprecierea mea, şi cred că şi a colegilor mei, este că vom avea o şansă dacă vom merge cu o candidatură unică. Deci, va trebui să discutăm şi cu cei din PSD, la un anumit moment. Momentul, clar, nu a venit. O să mă întrebaţi şi când vine, nu ştiu să vă spun exact, dar mai încolo oricum. O să discutăm despre această variantă. Eu cred că varianta optimă este o candidatură unică. Dacă o să accepte şi ei, o să mergem cu o candidatură unică, dacă nu, sigur că se deschid alte posibilităţi, dar eu cred că aceasta va fi prima opţiune”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale, liderul ALDE a evitat să dea un răspuns, spunând că este prea devreme pentru a se discuta despre o eventuală candidatură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri