O şedinţă a Coaliţiei PSD-ALDE va avea loc astăzi, la ora 15:00

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu

Ședință a coaliției la Parlament. Presedinții PSD și ALDE s-au întâlnit joi în biroul lui Liviu Dragnea de la Parlament. Întâlnirea vine în contextul conflictului dintre Gabriela Firea şi liderul PSD. Cei doi urmează să se întâlnească astăzi și de la ora 15.00 într-o şedinţă a Coaliţiei, potrivit unor surse politice. 

ACTUALIZARE: Discuția dintre Tăriceanu și Dragnea s-a încheiat, printre subiectele dezbătute numărându-se și Legea offshore, despre care reprezentanții ALDE au susținut, la finalul sesiunii parlamentare trecute că trebuie modificată de urgență pentru că nu cuprindea și propunerile lor. Potrivit surselor Digi24, tot joi va mai urma o întâlnire între partenerii din Coaliție la ora 15.00 în biroul președintelui ALDE, întâlnire la care va participa și ministrul Energiei și ministrul Transporturilor.

Totodată, în şedinţa Coaliţiei, programată la ora 15.00, ar urma să se reia discuţiile pe tema modificării legii offshore. Preşedintele PSD Liviu Dragnea spunea că Legea offshore nu va fi modificată decât în sensul unor clarificări pe care le-a transmis către guvern, iar chestiunile importante, legate de impozitul pe venituri suplimentare şi de faptul ca 50 la sută din gazul din Marea Neagră să se comercializeze pe piaţa din România, vor rămâne neschimbate.

“Indiferent ce se va întâmpla cu mine, eu nu am de gând să cedez şi nu am de gând să pun umărul la pierderea resurselor României. Şi nu o spun apăsat o spun calm. Indiferent ce se va întâmpla, forma plecată la preşedinte nu va fi modificată decât în sensul unor clarificări pe care le am şi anunţat pe care intenţionam să le transmit doamnei prim ministru, le-am şi transmis, doamna prim ministru era pregătită cu ministrul energiei să opereze nişte clarificări  în anexe. Dar chestiunile importante nu vor fi modificate şi anume impozitul pe veniturile suplimentare, cota de gaz adică 50% din gazul din Marea Neagră să se comercializeze pe piaţa din România. Am văzut că un ambasador dintr-o ţară vecină era foarte supărat că nu se comercializează şi nu devine Budapesta - hub sau Ungaria - hub de gaz”, a afirmat sâmbătă Liviu Dragnea.

În 16 iulie, purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, afirma că ceea ce şi-a dorit ALDE să apară în legea offshore nu se regăseşte şi se impune “o intervenţie de urgenţă pe actul normativ”, el spunând că în Coaliţia PSD-ALDE nu a existat dialog pe acest act normativ. El a mai explicat că propunerile ALDE au fost avizate negativ de Guvern, iar parlamentarii ALDE au fost puşi într-o “situaţie delicată”.

Călin Popescu Tăriceanu a fost surprins joi dimineața intrând în biroul lui Liviu Dragnea. Întâlnirea dintre cei doi vine în scandalul tot mai aprins dintre Liviu Dragnea și Gabriela Firea. 

Cea mai recentă declarație a Gabrielei Firea este cea în care dezvăluia are "informaţii certe” că este spionată de către Liviu Dragnea care îi urmăreşte activitatea, dar urmăreşte şi sediul Primăriei în care lucrează.

„Am informaţii certe că mă spionează, îmi urmăreşte activitatea, urmăreşte chiar clădirea Primăriei. Sunt oameni care au fost la mine în aceste zile şi care ulterior au fost sunaţi direct de dumnealui sau de către colegi foarte apropiaţi ai dumnealui ca să fie întrebaţi de ce au fost la mine”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea îi cere lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate de la şefia partidului şi îl acuză că a iniţiat o campanie de intoxicare în ceea ce o priveşte. Scandalul între cei doi a izbucnit weekendul trecut, când Primarul Capitalei a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, în urma protestelor din 10 august. În partid, apele se împart şi există deja mai mulţi social-democrați nemulţumiţi, care cer retragerea sprijinului politic, pentru Gabriela Firea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri