Tăriceanu, discuții cu Grindeanu, la Palatul Victoria

Data actualizării: Data publicării:
Tariceanu_Dosar_021017_Agerpres

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a venit la Guvern, înainte ca premierul Sorin Grindeanu să aibă întâlnirea cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe tema evaluării pe care acesta din urmă a făcut-o procurorilor-șefi.

Tariceanu_Dosar_021017_Agerpres
Sursă foto: Agerpres

Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului și co-lider al ALDE, a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 14.30, potrivit News.ro.

Șeful Senatului are, conform informațiilor existente până la acest moment, o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu. Oficial, nu se cunosc temele discuției, dar astăzi este ziua când ministrul Justiției va anunța, după o întrevedere cu premierul, rezultatele evaluării procurorului-general și procurorului-șef al DNA.

Întrebat, miercuri dimineaţă, într-o conferinţă de presă, când se va întâlni cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe tema evaluărilor privindu-i pe procurorul general şi pe şefa DNA, premierul Sorin Grindeanu a răspuns: „O să mă întâlnesc astăzi cu domnul ministru (...), înainte de conferinţa de presă şi de evaluarea pe care o va prezenta public, am înţeles, domnul ministru”.

Tudorel Toader urmează să prezinte public la ora 18.00 concluziile evaluării.

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a cerut demisia Laurei Codruţa Kovesi, la începutul lunii martie, după decizia CCR privind OUG 13. „În mod normal, după decizia Curţii , doamna Kovesi ar trebui să îşi dea demisia, dar sunt convins în proporţie de 99 la sută că nu îşi va da demisia. Preşedintele, în faţa unei astfel de situaţii, ar trebui să reacţioneze. Preşedintele, după cum vedem, nu are niciun fel de atitudine”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Pe de altă parte, ALDE, partidul condus de Tăriceanu, a cerut remanierea vicepremierului şi ministrul Mediului, Daniel Constantin, după ce liderii ALDE, reuniţi duminică după-amiază în şedinţa Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic pentru acesta.

Premierul a trimis în cursul zilei de luni Administraţiei prezidenţiale propunerile de înlocuiri de miniştri făcute de ALDE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri