Tăriceanu: E bine-venită demisia consilierului prezidenţial Simina Tănăsescu

Data publicării:
simina tanasescu presidency

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a calificat miercuri drept "bine-venită" demisia consilierului prezidenţial Elena-Simina Tănăsescu.

simina tanasescu presidency
FOTO: Presidency

"Demisia doamnei Tănăsescu este foarte bine-venită, (...) având în vedere declaraţiile pe care le-a făcut, neconvingătoare absolut pentru nimeni, şi declaraţiile judecătorului Curţii Constituţionale, lucru care pentru mine semnifică o situaţie foarte gravă şi anume presiuni directe făcute asupra CCR în legătură cu deciziile pe care le-au luat, ceea ce este evident inacceptabil", a declarat Tăriceanu, la Senat.

El şi-a exprimat speranţa că, după această săptămână, şeful statului va anunţa public cum interpretează decizia CCR în cazul procurorului-şef al DNA sau ce măsuri va lua.
Administraţia Prezidenţială a anunţat miercuri că Elena-Simina Tănăsescu şi-a prezentat demisia din funcţie.

Vinerea trecută, judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a declarat că a fost chemat de unul dintre consilierii preşedintelui Klaus Iohannis, Simina Tănăsescu, care i-ar fi comunicat că şefului statului i se cere imperios de către o asociaţie emiterea unui decret de revocare a sa din funcţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri