Tăriceanu: E doar o „ajustare cosmetică” a legilor justiției

Data publicării:
tariceanu - fbb

Comisia specială condusă de Florin Iordache merge astăzi mai departe cu Legile Justiţiei. Sunt dezbătute amendamentele depuse de senatori la statutul magistraţilor. În tot acest timp, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că legile Justiţiei vor suferi doar o cosmetizare în Parlament, şi nu modificări profunde. Lucru contestat însă de Opoziţie.

Politica în acest domeniu e făcută de Parlament, iar magistrații aplică legea. Din cauza presiunilor publice care s-au făcut asupra Parlamentului, Parlamentul nu va face decât o ajustare cosmetică a acestor legi, adică o glosare a lor, o explicitare a lor decât o reformă profundă. Mitologia creată în jurul acestor legi este fabuloasă”, a susținut Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului.

„Una este să asiguri un echilibru - noi susținem acest echilibru - și alta e să dezechilibrezi balanța în cealaltă parte şi să anihilezi capacitatea organelor de anchetă de a lupta cu infracţionalitatea de orice fel. Nu e vorba doar de mare corupție, suntem foarte interesati de siguranța cetățeanului de zi cu zi așa cum suntem interesați și de prezumția de nevinovăție”, a spus Cătălin Predoiu, deputat PNL.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri