Tăriceanu explică de ce nu participă la ceremonia de la Cotroceni

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu_iohannis_presidency

Preşedintele Senatului susţine că decizia sa de a nu participa la depunerea jurământului de către noii miniştri reprezintă un protest faţă de declaraţia şefului statului privind principiul prezumţiei de nevinovăţie.

”Doresc să informez opinia publică despre semnificaţiile acestei decizii. În primul rând, neparticiparea la acest eveniment reprezintă protestul meu punctual faţă de declaraţia făcută de Preşedintele României, dl. Klaus Iohannis, potrivit căreia domnia sa nu mai recunoaşte principiul prezumţiei de nevinovăţie valabil pentru toţi cetăţenii, aşa cum este el statuat de Constituţie. Din istoria recentă s-a putut constata că domnul preşedinte aplică selectiv acest principiu, în funcţie de apartenenţa subiectului la o tabără sau alta sau dacă e vorba de propria persoană”, precizează Tăriceanu într-un comunicat preluat de News.ro. Detalii referitor la declaraţia preşedintelui Iohannis, AICI.

Liderul ALDE mai declară că, de asemenea, a dorit să marcheze public prin acest gest faptul că şeful statului ”şi-a abandonat rolul de garant al Constituţiei”.

”În al doilea rând, am dorit ca să marchez public prin acest gest că Preşedintele României şi-a abandonat rolul de garant al Constituţiei, pe care a jurat la învestire, faptă inacceptabilă pentru Parlament, pentru Senatul României al cărui preşedinte sunt şi, în general, pentru orice cetăţean român”, afirmă Tăriceanu.

”Îmi exprim speranţa că domnul Preşedinte Iohannis îşi va revizui poziţia şi va accepta că nimeni nu este mai presus de lege, nici măcar Preşedintele României, chiar dacă se bucură acum temporar de o imunitate absolută”, mai declară preşedintele Senatului.

Propunerile de numire a noilor miniştri votaţi săptămâna trecută de conducerea PSD - Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe, ministru al Transporturilor şi Marius Nica, ministru delegat pentru Fodurile Europene - au ajuns, luni, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, dar şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au anunţat că nu vor merge la Palatul Cotroceni pentru a asista la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri