Tăriceanu încă mai speră să nu își anunțe Dragnea candidatura la prezidențiale duminică seara. Viorica Dăncilă cere analiză în PSD

Data actualizării: Data publicării:
sursa INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri într-un interviu că, în opinia sa, anunțul pe care îl va face Liviu Dragnea dumnică seara despre candidatura la prezidențiale nu este neapărat legat de numele președintelui PSD. Tăriceanu a precizat că el nu a renunțat la gândul de a candida la alegerile prezidențiale de la toamnă. 

”Nu mi-am schimbat gândurile, anunţul pe care l-a făcut domnul Dragnea eu nu l-am înţeles ca pe un anunţ de candidatură a sa duminică. Noi am făcut un plan să mergem pe o candidatură comună, ca această candidatură să fie anunţată după alegeri şi să încercăm să găsim cea mai bună soluţie pentru un candidat care să-l înfrângă pe Iohannis şi să unească România, nu să mergem în continuare pe această linie de dezbinare a românilor”, a spus președintele ALDE la interviul acordat DCnews, întrebat fiind dacă, în condițiile în care Liviu Dragnea are de gând să își anunțe candidatura la Președinție, el personal a renunțat la planul său. 

Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la Bacău, că decizia privind candidatul PSD la alegerile prezidențiale nu poate fi anunțată duminică, ci doar după o analiză și o decizie internă a partidului. Potrivit statului PSD, forul care are atribuții privind stabilirea candidatului la Președinție este Congresul. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri