Tăriceanu, invitație fățișă pentru membrii PNL să se înscrie în ALDE

Data actualizării: Data publicării:
180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_002_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a invitat pe foștii săi colegi din PNL, care se „cred liberali”, să se înscrie în ALDE dacă doresc reunificarea liberalilor.

180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_002_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

După lansarea oficială a Asociației „Mircea Ionescu Quintus”, la care a participat și președintele PNL, Ludovic Orban, Tăriceanu a vorbit jurnaliștilor despre posibilitatea reunificării liberalilor.

Referindu-se la „poziționarea PNL din ultimii ani”, liderul ALDE a susținut că fostul său partid „s-a dovedit că este un partid care susține sistemul” și că „a susținut cu forță toate acțiunile întreprinse de instituțiile represive ale statului”

„Așa încât cei care astăzi au vorbit de o reunificare liberală, le-am explicat că reunificarea liberală trebuie făcută nu în jurul unei structuri, cum ar fi un partid politic (...). Reunificarea liberalilor trebuie să se facă în jurul valorifilor fundamentale liberale care sunt reprezentate de ALDE. Așa că cei care sunt în PNL și cred că acestea sunt valorile definitorii ale liberalismulului și ei se cred liberali, sigur sunt bineveniți în ALDE”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

La evenimentul lansării Asociației „Mircea Ionescu Quintus” au participat și fostul președinte Emil Constantinescu, fostul ministru al Justiției Valeriu Stoica, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici și președintele Consiliului științific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Dinu Zamfirescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri