Tăriceanu: Iohannis blochează activitatea Guvernului

Data actualizării: Data publicării:
180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_003_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu susţine că gestul şefului statului de a trimite bugetul pe 2019 la Curtea Constituţională este inoportun şi nejustificat. Liderul ALDE consideră că, astfel, Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului.

„Bugetul nu poate fi neconstituțional. Preşedintele a ales această metoda de a face politică prin șicanarea guvernului, încercări de a bloca activitatea guvernului, fără să-și dea seama cât de rău face țării și societății. În ceea ce privește remarca referitoare la finanțarea partidelor, e demagogie si populism. Administrățiile locale nu au de ce sa fie nemultumite, pentru că alocările sunt mai mari decât până acum”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că va sesiza Curtea Constituțională a României cu privire la proiectul de buget pe anul 2019. De asemenea, șeful statului a criticat PSD: pentru spitale regionale nu au bani, dar pentru ei au. „PSD și-a tras bani de 20 de ori mai mult decât anul trecut, pentru asta au bani”, a declarat Iohannis.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri