Tăriceanu: La DNA nu s-a schimbat nimic, se dau informaţii false

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu dispret dezgust
Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de luare de mită

La DNA nu s-a schimbat nimic, se scurg informaţii pe surse juridiciare către presă sau se dau informaţii false, susţine preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Citiţi şi: Va fi urât!

„La DNA nu s-a schimbat absolut nimic. Continuă să fie scurse informaţiile către presă pe surse judiciare, se dau informaţii false, se fac tot felul de presiuni pentru condamnarea unei persoane în opinia publică înainte de a fi judecată. Fenomenul pe care toţi l-am denumit telejustiţie este brevet marca DNA şi se demonstrează şi în cazul de faţă. Am aflat, în ultimele 24 de ore, din surse bine informate, de la diferite canale de televiziune, că aş fi luat mită. Întâi, două milioane de euro, apoi 800.000 de dolari, după aceea 10% din comisionul din contract, după aceea 4 milioane. Ei bine, împotriva unei astfel de campanii de ştiri false, care este de fake news, promovată de DNA, eu nu am cum să mă apăr dintr-un motiv foarte simplu. Pentru că eu până în acest moment şi cel mai probabil până săptămâna viitoare, eu nu am posibilitatea să consult dosarul şi să văd care sunt acuzaţiile care mi se aduc”, a scris Tăriceanu, peFacebook.

Potrivit liderului ALDE, el „este obligat, în condiţiile în care DNA scurge ilegal informaţii”, să se refere la ceea ce a apărut în spaţiul public.

„Realitatea e că nu am luat niciun ban, niciun leu mită sau alte foloase din partea sau în cadrul acestei afaceri denumite Microsoft. Acum, sigur că sunt supărat şi enervat pentru că nu am cum să demonstrez aceste lucruri decât în măsura în care voi avea acces la dosar, dar tehnica aceasta de a scurge informaţiile către presă, de a se crea o percepţie defavorabilă am văzut-o şi în cazul precedentului dosar pe care l-am avut, de mărturie mincinoasă, în care am fost achitat. Aşadar, mă aştept şi acum ca, în pofida faptului că s-a anunţat că sunt 72 de volume, deci probabil sute, dacă nu chiar mii de pagini, dosarul să fie subţire şi să se bazeze pe "există suspiciuni rezonabile", "sunt persoane care declară sub acoperire, sub identitate protejată", cu presiuni asupra lor, doar-doar vor putea să însăileze ceva”, a conchis Călin Popescu-Tăriceanu.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri