Tăriceanu, Maior, Băsescu și Coldea, audiați în comisia SRI

Data publicării:
180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_003_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Călin Popescu Tăriceanu la un eveniment în care denunța „statul paralel”. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele Comisiei de control al SRI din Parlament, senatorul PSD Claudiu Manda, a declarat marţi că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a confirmat deja prezenţa la audierile de săptămâna viitoare, urmând ca în la finalul lunii să vină George Maior, iar în luna martie să fie audiați Florian Coldea și, „dacă îi permite timpul”, fostul preşedinte Traian Băsescu.

180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_003_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Săptămâna viitoare, marţi, pe data de 20 februarie va fi invitat la Comisie domnul Călin Popescu-Tăriceanu. Domnia sa a şi confirmat, în acest moment o să îi trimitem şi adresa scrisă. Pe data de 27 februarie să-l invităm la Comisie pe domnul George Maior, urmând ca la o săptămână după, 6 martie, să vină la Comisie domnul Florian Coldea. În săptămâna imediat următoare îi vom propune domnului Traian Băsescu să vină, când îi permite timpul (...) urmând ca pe celelalte persoane despre care s-a vorbit în spaţiul public să stabilim când le invităm”, a declarat Manda la finalul şedinţei Comisiei SRI, potrivit News.ro.

Întrebat de ce va fi invitat Călin Popescu Tăriceanu în Comisie, acesta a spus: „Sunt aspecte care vizează activitatea domnului Tăriceanu discutate în Comisie. Atunci când era premier şi era membru CSAT şi au fost elemente care au legătură cu actitatea SRI şi cu CSAT. Cred că sunt elemente pe care domnul Tăriceanu le are de adus în atenţia Comisei şi pe care Comisia le poate lămuri şi verifica prin corespondenţa pe care o face cu SRI”.

De asemenea, Manda a spus că, după ce Tăriceanu, Maior, Coldea şi Băsescu vor fi audiaţi, urmează „să fie invitate şi alte persoane care şi-au exprimat dorinţa de a veni la Comisie”, făcând referire la Liviu Dragnea.

El a mai spus că Maior şi Coldea vor da explicaţii cu privire la perioada în care au condus SRI.

„Atât în ceea ce-l priveşte pe domnul Tăriceanu, cât şi pe domnii Coldea, Maior şi Băsescu, sunt aspecte de lămurit, în ceea ce-i priveşte pe domnii Coldea şi Maior – perioada cât au condus SRI, funcţionarea SRI, chestiunile interne, inclusiv elemente punctuale în care invitaţii la Comisie au spus chestiunile acestea punctuale, discuţii avute, de intervenţii avute şi sigur că acest lucru ar trebui verifiat - dacă s-au întâmplat şi în ce context s-au întâmplat”, a explicat Claudiu Manda.

De asemenea, Traian Băsescu va veni în calitate de fost şef de stat şi de preşedinte al CSAT.

„Traian Băsescu - s-au făcut referiri la persoana sa, în relaţia cu SRI, în calitatea de preşedinte şi preşedinte CSAT care corodona inclusiv activitatea SRI. Cred că sunt şi lucruri pe care domnia sa doreşte să le aducă în atenţia Comisiei”, a adăugat Manda.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă că a primit invitaţie să se prezinte la comisia SRI de la preşedintele acesteia, senatorul PSD Claudiu Manda, şi că va merge, afirmând că nici nu i-a trecut prin cap să nu se prezinte.

„Am primit o invitaţie de la Claudiu Manda şi am confirmat. Dacă eu clamez că oricine e obligat să se prezinte în faţa comisiilor de anchetă, trebuie să mă prezint şi eu, nici nu mi-a trecut prin cap că aş putea să procedez altfel”, a declarat Tăriceanu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri