Tăriceanu: Moțiunea de cenzură va cădea cu succes

Data actualizării: Data publicării:
180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_003_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu spune că moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului nu va trece în Parlament. El a adăugat că liderul PNL, Ludovic Orban, le-a propus parlamentarilor ALDE posturi de miniștri dacă va trece moțiunea de cenzură, însă aceștia au refuzat.

„Împreună cu colegii din ALDE și cu cei care formează coaliția din PSD am dat asigurări că această moțiune nu trece. Este un exercițiu democratic al opoziției. Au creat o așteptare care mi se pare că s-a ridicat la cote mult prea mare față de realitatea politică. Moțiunea va cădea cu succes”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, citat de MEDIAFAX.

Întrebat dacă parlamentarii din ALDE vor pleca la PNL, Tăriceanu a răspuns: „Domnul Orban a încercat acum oferindu-le posturi de miniștri și nu au plecat. În toamnă bănuiesc că le dă la alții”.

Parlamentarii au început dezbaterea moțiunii de cenzură depuse de opoziție pentru demiterea guvernului Dăncilă. Pentru ca aceasta să treacă sunt necesare 233 de voturi, din totalul celor 465 de parlamentari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri