Tăriceanu nu mai merge la Madrid. Era așteptat la congresul ALDE

Data publicării:
tariceanu-e1506626678998

Cererea de ridicare a imunităţii pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu va fi luată în discutie de catre conducerea Senatului, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare. Între timp, o schimbare neașteptată a apărut în programul lui Călin Popescu Tăriceanu. Șeful Senatului şi-a anulat participarea la congresul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa de la Madrid.

Aceasta, deși Tăriceanu și-a luat două zile de concediu, în perioada 8-9 noiembrie. Astăzi și mâine, conducerea Senatului va fi asigurată de Claudiu Manda, potrivit actului publicat în Monitorul Oficial.

Congresul european ALDE este programat pentru perioada 8-10 noiembrie, la Madrid. Peste 1.000 de delegaţi din Europa sunt așteptați să participe, potrivit site-ului ALDE.

Procurorii DNA au cerut Senatului să aprobe urmărirea penală împotriva lui Tăriceanu, pe care îl suspectează că ar fi luat mită 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. În această dimineață, procurorii anticorupție au venit cu detalii. Ei spun că dosarul a fost deschis la solicitarea autorităților judiciare austriece și vizează obținerea de către Călin Popescu Tăriceanu a 800.000 de dolari ce reprezintă foloase necuvenite, bani care ar fi fost folosiți în campanie electorală.

Fujitsu Siemens ar fi firma austriacă în cauză. Aceasta ar fi beneficiat de mai multe acte adiționale la contract, iar comisionul primit de Tăriceanu ar reprezenta 10% din valoarea actelor adiționale.

Este vorba despre contractul Microsoft, unul dintre cele mai mari semnate în ultimii 30 de ani și unul dintre cele mai păguboase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri