Tăriceanu: Nu merg la recepţia de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni

Data publicării:
tariceanu pacalit de dancila
Foto: InquamPhotos/George Călin

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că nu va merge la recepţia de la Palatul Cotroceni dedicată Zilei Naţionale.

170614_CONFERINTA_DRAGNEA_TARICEANU_03_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: InquamPhotos/George Călin

„Nu am stabilit programul pentru 1 Decembrie. La recepţie vă spun clar că nu merg”, a precizat Tăriceanu la Senat, potrivit Agerpres.

Întrebat despre paradă, Tăriceanu a spus: „Nu am stabilit încă. O să stabilesc. O să mă vedeţi undeva”.

El a respins posibilitatea ca miercuri să abordeze subiectul referitor la agenda pentru 1 Decembrie cu preşedintele Klaus Iohannis, care va participa la şedinţa solemnă a Parlamentului consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri.

„E şedinţă solemnă. Nu este chemat preşedintele la dezbateri politice. Nu e o discuţie informală mâine. Mâine avem cu totul şi cu totul alt program, dedicat altui eveniment. Preşedintele este invitat şi Parlamentul îşi ţine programul aprobat în Birourile permanente reunite”, a adăugat Tăriceanu.

El anunţa pe 21 noiembrie că cel mai probabil va participa la parada militară de la Arcul de Triumf. 

Luni, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a spus că se va hotărî în zilele următoare unde merge de 1 Decembrie, mai cu seamă că a primit multe invitații. A adăugat, însă, că speră ca sănătatea să îi permită să ia parte la ceremonii, lăsând astfel să planeze un dubiu în legătură cu prezența sa la festivitățile ce marchează Centenarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri