Tăriceanu: Nu putem lungi o perioadă de aşteptare care nu este normală

Data publicării:
tariceanu_iohannis_presidency

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că prelungirea perioadei de aşteptare până la instalarea noului guvern nu este normală, în condiţiile în care Parlamentul era pregătit să înceapă audierile miniştrilor, fiind de dorit ca perioada de interimat să se scurteze cât mai mult.

tariceanu_iohannis_presidency

„Am luat act de declaraţia preşedintelui cu privire la momentul la care va anunţa nominalizarea pentru funcţia de prim-ministru (...) Noi la Parlament - şi Senatul şi Camera - am fost convocaţi de către preşedinte, conform prevederilor constituţionale, în urmă cu două zile şi astăzi (joi - n.r.) am încheiat toate procedurile în aşa fel încât Parlamentul să fie complet operaţional şi să poată să înceapă audierea miniştrilor din guvernul care urmează să se formeze. Am procedat atât de repede pentru că este şi normal - alegerile s-au încheiat, Parlamentul vechi şi-a încheiat mandatul, noul Parlament a fost ales şi trebuie să înceapă să funcţioneze”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

El a spus că spera ca, joi sau cel târziu vineri, preşedintele Iohannis să facă desemnarea candidatului la postul de prim-ministru astfel încât noul guvern să-şi preia cât mai repede atribuţiile.

„Nu putem să lungim această perioadă de aşteptare care nu este una normală. Suntem într-o situaţie anormală, cu un guvern care este practic cu puteri limitate şi sigur că trebuie să depunem eforturile ca lucrurile să reintre în normal, adică pe baza alegerilor, pe baza votului dat de cetăţeni, noul Parlament să se constituie, să se alcătuiască şi guvernul să pornească la treabă (...) Cred că perioada această de interimat şi de nefuncţionare cu puteri depline a guvernului trebuie să se scurteze cât mai mult”, spus preşedintele Senatului.

Totodată, Tăriceanu a avertizat cabinetul în exerciţiu să nu mai ia decizii majore pentru că este lipsit de legitimitate.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că în zilele următoare va avea discuţii în legătură cu concluziile consultărilor cu partidele, iar ”desemnarea va avea loc după Crăciun”.

„În zilele următoare voi avea discuţii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun”, a afirmat preşedintele. El nu a precizat cu cine va avea aceste discuţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri