Video Tăriceanu, presat de partid și de Ponta să scoată ALDE de la guvernare. I-a transmis Vioricăi Dăncilă că va lua o decizie azi

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: Victor Ponta și Călin Popescu Tărciceanu au avut o discuție în urmă cu puțin timp cu Mircea Diaconu. Victor Ponta a declarat că Mircea Diaconu are nevoie de o infrastructură politică și că nu se va înscrie în niciunul din cele două partide. De asemenea, Ponta forțează ieșirea ALDE de la guvernare și a declarat că vede „un parteneriat pentru susținerea unui candidat la prezidențiale între două partide care sunt în opoziție”. Surse din ALDE susțin pentru Digi24.ro că partidul va decide ieșirea de la guvernare în ședința de la ora 16:00. Unii dintre miniștrii ALDE ar avea deja demisiile scrise.


Discuțiile din ședința Coaliției, convocată luni dimineața la Palatul Victoria, nu s-au încheiat cu nicio concluzie și Călin Popescu Tăriceanu nu i-a putut promite Vioricăi Dăncilă că nu va rupe Guvernul. Surse din conducerea ALDE au declarat pentru Digi24.ro că partidul face presiuni asupra lui Tăriceanu să accepte ieșirea de la guvernare și încheierea unei alianțe electorale cu Pro România. 

”Fără un proiect de relansare a guvernării, noi considerăm că actuala guvernare este consumată. la ora 16 avem ședința Delegației Permanente ALDE unde, în urma discuțiilor, vom decide”, au declarat sursele citate. 

În cadrul discuțiilor de la Palatul Victoria, liderii ALDE și-au exprimat în fața Vioricăi Dăncilă nemulțumirea legată de faptul că aceasta nu a venit cu niciun proiect de îmbunătățire a progarmului de guvernare și de restructurare a ministerelor.

Viorica Dăncilă a convocat de urgență ședinta Comitetului Executiv al PSD pentru ora 17, ca soluție de criză în cazul în care, la ora 16, ALDE va vota pentru ruperea Guvernului. 

După ce a plecat de la Palatul Victoria, Călin Popescu Tăriceanu a fost interceptat de Victor Ponta, care l-a invitat la o întâlnire privată la un hotel de lângă Parlament, pentru a se asigura că președintele ALDE nu cedează în fața PSD. Tăriceanu nu este încântat de ideea ieșirii de la guvernare și nici de condițiile puse de Ponta pentru încheierea unei alianțe între cele două partide, mai ales că el ar trebui să renunțe și la candidatura la prezidențiale, în favoarea lui Mircea Diaconu, și la funcția de președinte al Senatului. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri