Tăriceanu se plânge că România are cea mai excesivă reglementare a abuzului în serviciu

Data publicării:
tariceanu2

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Sinaia, că România are în acest moment cea mai excesivă reglementare privind abuzul în serviciu, el pledând pentru o soluţie de echilibru în acest caz.

„Eu cred într-o soluţie de echilibru (...). Eu cred că noi suntem în momentul de faţă cu cea mai excesivă reglementare, care face ca oameni nevinovaţi să fie acuzaţi, care face ca o administraţie întreagă să rămână crispată, să nu mai aibă curajul de a lua decizii din cauza posibilităţilor de a fi acuzaţi de abuz în serviciu. La extrema cealaltă, avem ţările din Europa care nu au prevăzută în legislaţia penală abuz în serviciu, deci cred că trebuie găsită o cale de mijloc (...) care să reprezinte şi necesitatea de a controla şi de a sancţiona acest fenomen, (...) dar fără să existe abuzuri şi excese”, a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă la finalul lucrărilor Şcolii Politice de Iarnă a TLDE.

În context, el a arătat că bilanţul DNA este „umflat” de numărul dosarelor de abuz în serviciu, o infracţiune asimilată corupţiei.

„Acum trei zile (...) chiar şefa instituţiei (Laura Codruţa Kovesi- n.r.) spunea că peste jumate din dosarele instrumentate de DNA sunt pentru abuzul în serviciu. Deci, abuzul în serviciu este o aşa-anumită infracţiune asimilată cu corupţia. Fără să fie corupţie, s-a hotărât la un moment dat ca ea să fie asimilată cu corupţia şi din acest motiv bilanţul este extrem de umflat şi lumea din străinătate priveşte cu îngrijorare amploarea aşa-zisului fenomen al corupţiei în România. Eu nu spun că în România nu e corupţie, dar nu ştiu dacă interesul nostru este să umflăm balonul aşa de tare ca lumea să creadă că este o ţară care trebuie eventual mai bine evitată”, a mai declarat Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri