Tăriceanu susține că PSD a vrut „să preia ostil ALDE”. Despre candidatura lui Meleșcanu: „Capul face, capul trage”

Data publicării:
Tariceanu o acuza pe dancila ca a vrut sa preia alde
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, că PSD a avut un plan „mârșav” pentru preluarea partidului său, astfel încât premierul Viorica Dăncilă să evite votul din Parlament pentru restructurarea Guvernului. Tăriceanu l-a atacat pe Teodor Meleșcanu pentru acceptarea nominalizării la șefia Senatului și susține că a fost „o mișcare neinspirată”.

„Acest atac al PSD-ului la adresa ALDE este un lucru extrem de grav pentru că încercarea a fost de preluare ostilă nu numai a unor parlamentari, ci a întregului partid şi destructurarea lui şi încercarea de a face un ALDE în care să coopereze în continuare cu PSD-ul pentru menţinerea structurii politice a Guvernului în aşa fel încât doamna Dăncilă să nu fie nevoită să mai vină în Parlament cu o formulă de restructurare crezând că supravieţuieşte. Mă bucur că colegii mei au sesizat această mişcare şi au dejucat acest plan mârşav”, a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Tăriceanu i-a transmis colegului său de partid, Teodor Meleșcanu că ar trebui să renunțe la nominalizarea făcută de PSD pentru funcția de președinte al Senatului.

„Domnul Meleşcanu are suficientă experienţă să-şi dea seama că nu a fost o mişcare inspirată şi că cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul să renunţe. Dar nu sunt pe post de consilier, fiecare merge, ştiţi, e vorba aceea românească: capul face, capul trage”, a mai afirmat președintele ALDE.

În ultimele zile, în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu au fost mai multe discuții aprinse. Tensiunile au apărut după decizia partidului de a merge în alianță cu Pro România. PSD a profitat de această situație și l-a propus pe Teodor Meleșcanu pentru șefia Senatului în speranța că această mutare va aduce mai multe voturi din ALDE pentru susținerea Guvernului în momentul în care Viorica Dăncilă va veni în Parlament cu un Guvern restructurat.

Teodor Meleșcanu a precizat în mai multe rânduri că nu va renunța la această nominalizare și că decizia ALDE de a-i exclude pe cei care acceptă poziții oferite de PSD nu i se aplică deoarece și-a anunțat colegii că acceptă propunerea înainte ca aceștia să decidă eventualele sancțiuni.

Votul pentru șefia Sentului va fi dat săptămâna viitoare. În cursă sunt Ion Popa din partea ALDE, Alina Gorghiu din partea PNL și Teodor Meleșcanu, propus de PSD.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...