Tăriceanu: UK, te rog, amână Brexitul definitiv

Data actualizării: Data publicării:
180327_tariceanu_CENTENAR_12_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îndeamnă Marea Britanie să amâne definitiv Brexitul şi spune că, oricât de „imperfectă” ar fi Uniunea Europeană, poate fi îmbunătăţită, relatează News.ro.

180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_002_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

UK, te rog, amână Brexitul definitiv. Oricât de imperfectă ar fi Uniunea Europeană, putem lucra împreună pentru a o îmbunătăţi”, a scris Tăriceanu, joi, pe contul său de Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Uniunea Europeană este de acord cu amânarea Brexitului doar până pe 22 mai, cu o zi înaintea alegerilor europarlamentare şi doar dacă acordul premierului britanic Theresa May va fi aprobat de parlamentul britanic, se arată în concluziile preliminare ale Consiliului European, obţinute de Politico.

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că liderii UE se vor întâlni din nou dacă parlamentul britanic va respinge pentru a treia oară acordul Brexitului negociat de premierul Theresa May.

Premierul britanic, Theresa May, prezentă şi ea la summit, a declarat că Marea Britanie trebuie să livreze Brexitul pentru poporul britanic.

După cum am spus ieri, această amânare reprezintă un regret personal pentru mine. Dar o amânare scurtă ar acorda parlamentului timpul necesar pentru a lua o decizie finală care va livra rezultatul referendumului”, a afirmat ea.

May a fost întrebată dacă respingerea pentru a treia oară a acordului va duce la un Brexit fără acord. Ea a răspuns: „Ceea ce este important este ca parlamentul să livreze rezultatul referendumului şi să livrăm Brexitul pentru poporul britanic. Sper sincer să putem face acest lucru printr-un acord pentru a ieşi într-un mod ordonat. Ceea ce contează este să respectăm votul poporului britanic”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri