Tăriceanu: Un al doilea refuz ar fi un gest suicidal al președintelui

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu_iohannis_presidency

În conferința de presă susținută de ALDE după ce PSD a anunțat numele noului premier propus, Călin Popescu Tăriceanu l-a amenințat din nou cu suspendarea pe Klaus Iohannis. Acesta consideră că un al doilea refuz ar fi „un gest suicidal” al președintelui.

 

Călin Popescu Tăriceanu: „Anunțul făcut de Liviu Dragnea, președintele PSD, vine după îndelungi discuții și consultări pe care le-am avut în cursul zilei de ieri și de astăzi. Această soluție politică la care noi am ajuns, este răspunsul politic pe care am găsit de cuviință să-l dăm, ca urmare a crizei politice care s-a declanșat urmare a refuzului nemotivat al președintelui de a o desemna pe doamna Sevil Shhaideh ca prim-ministru.

Vreau să fiu clar asupra unui lucru. Dacă președintele refuză și a doua este clar că ceea ce urmărește nu este altceva decât un joc de putere și amplificarea unei crize politice care i s-ar părea că îi aduce avantaj. Atunci nu avem la dispoziție alte soluții politice inovatoare. Sper să nu fim nevoiți să ajungem la adâncirea crizei politice”.

Întrebat de jurnaliști cum va reacționa coaliția PSD-ALDE în cazul în care președintele Klaus Iohannis va refuza și a doua nominalizare pentru funcția de premier, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Apreciez că un al doilea răspuns (negativ – n.r.) ar fi un gest suicidal al preşedintelui, singura soluție care ne rămâne este declanşarea procedurii de suspendare. Nu vreau să ajungem la asta. Am încercat în discuţiile de la PSD să facem să evităm situația asta. Încălcarea Constituției nu poate fi tolerată şi dispreţul faţă de cetăţeni. În seara asta trimitem propunerea preşedintelui”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri