Tăriceanu, un nou atac la Iohannis: De 1 Decembrie a împărțit România în două

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat, luni seară, noi critici la adresa şefului statului Klaus Iohannis, spunând că a politizat Ziua Naţională, iar discursul pe care l-a avut de 1 Decembrie, la Cotroceni, a fost „menit să împartă România în două”.

tariceanu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Înaintea zilei de 1 Decembrie, preşedintele a făcut declaraţii care politizau Ziua Naţională. De asemenea, discursul de Ziua Naţională a fost menit să împartă România în două. A găsit acest moment potrivit să arate că există două Românii - una a lui şi a susţinătorilor lui şi alta a celor care nu împărtăşesc aceste lucruri”, a declarat Tăriceanu.

Întrebat despre refuzul său de a participa la para militară de la Arcul de Triumf şi la recepţia de la Cotroceni, Tăriceanu a spus că nu poate sta lângă un preşedinte „care se face că nu vede lucrurile care se petrec în justiţie, care este exponentul statului paralel ce a acaparat ilegitim puterea în România”.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, în discursul rostit la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale, că şi-ar fi dorit ca în ultimul an să vadă o mai mare preocupare a decidenţilor politici pentru consolidarea democraţiei independenţei justiţiei, în schimb constatând preocuparea acestora pentru identificarea unor teme paralele cu aşteptările românilor. Şeful statului s-a referit şi la protestele de la începutul anului şi la cele recente, despre care spune că au arătat „o Românie mai solidară ca niciodată în jurul unor valori şi principii”.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri