#Teleormanleaks. Anchetă internă la Tel Drum, după apariția informațiilor despre valiză

Data actualizării: Data publicării:
documente tel drum gasite - rise

Conducerea companiei Tel Drum va încerca să afle persoana de la care s-au scurs informațiile ce ar alcătui valiza despre care Rise Project spune că a fost găsită de un localnic într-o zonă rurală din Teleorman. Declarația a fost făcută de directorul adjunct al Tel Drum, Florea Neda, pentru Mediafax.

documente tel drum gasite - rise
Documente din valiza găsită de un localnic și care a ajuns la Rise Project. Sursă foto: Rise Project

„Unde zic ei că au găsit valiza? La un ţăran? (râde). Dar să ştiţi de la mine, dacă zic că au găsit fotografii în format fizic, atunci astea sunt poveşti. Dacă erau în format electronic e posibil să fie. Pe mine m-a sunat vineri cineva de la Rise Project şi m-a întrebat dacă sunt în Brazilia. I-am zis că pot fi monitorizat pe GPS şi gata. Dar ce să vă spun eu... Mie mi se pare dubios. Cineva vrea să aţâte focul sau cel puţin aşa pare. Nu ştiu de unde provin, dar dacă sunt adevărate, atunci nu poate fi decât cineva din Tel Drum, care a avut acces la documentele şi fotografiile noastre. O să ne dăm seama după cine apare în poze. Sigur că e cineva din Tel Drum în spatele scurgerii de informaţii. O să mă întâlnesc cu colegii să vedem dacă ei au informaţii şi ce putem face”, a spus Neda pentru Mediafax.

O valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces în timpul percheziţiilor, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, a anunţat, sâmbătă seară, Rise Project, într-o postare pe Facebook, intitulată #Teleormanleaks.

Valiza ar conţine mii de documente, numere de telefon, emailuri, fotografii şi clipuri video de la evenimentele companiei.

Potrivit notiţei de pe Facebook, valiza ar conţine „un hard negru în care a fost salvat tot conţinutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum”, dar şi mii de facturi, contracte, bilanţuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată.

În plus, ar exista în valiză „documente personale ale unor interpuşi”, rapoarte de audit, tabele contabile, 14.800 de fotografii şi video de la evenimentele companiei, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuţii - majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane.

De asemenea, potrivit Rise Project, ar exista în valiză 54.710 mailuri şi ataşamentele de pe adresa de serviciu, dar şi o agendă cu aproape o mie de numere de telefon.

„Agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: «Băsescu», «Hrebe», «Dăncilă», «Bănicioiu», «Pieleanu». Unul se remarcă, scris cu pauză între majuscule: «L I V I U»”, se mai arată în mesajul postat de Rise Project.

În plus, în valiză s-ar afla copii ale unor documente personale ale familiei Dragnea, Rise Project publicând o copie a diplomei de Bacalaureat a lui Dragnea N.L. Valentin Ştefan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri