Tensiuni în coaliția PSD-ALDE pe tema OUG 114

Data actualizării: Data publicării:
180327_dragnea tariceanu_CENTENAR_09_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ALDE este nemulțumită că PSD refuză să negocieze OUG 114, cunoscută și ca „ordonanța lăcomiei”, potrivit informațiilor Digi24.

Parlamentarii ALDE sunt extrem de nemulţumiţi de faptul că PSD refuză orice fel de discuţie, negociere şi eventual modificare a „ordonanţei lăcomiei”. OUG 114 a fost şi tema unei discuţii scurte între Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Șeful ALDE a fost în biroul lui Liviu Dragnea în timp ce acolo se afla și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. A ieșit însă în mai mai puţin de 10 minute.

Șeful Senatului declara recent că OUG 114 afectează activitatea companiilor din energie. Ieri, Tăriceanu vorbea despre posibile modificări și la taxa impusă băncilor. Din informațiile Digi24, niciuna dintre variantele propuse de ALDE nu a fost acceptată de PSD.

Discuțiile vor continua și în zilele următoare, în condițiile în care „ordonanța lăcomiei” nu a fost dezbătută în Senat și urmează să fie adoptată tacit. Proiectul de lege pentru această ordonanță urmează să ajungă la Camera Deputaților, care este for decizional.

Între timp, discuțiile pe OUG 114 continuă la Guvern, unde ministrul Finanțelor se va întâlni cu reprezentanții băncilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri