Tensiuni în PSD, înaintea CEx-ului de sâmbătă. Cine se bate să fie numărul 2

Data publicării:
psd bun dragnea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

A început lupta pentru funcţii în PSD, partid care îşi va alege sâmbătă noua conducere. Cea mai vânată funcţie este cea de preşedinte executiv, post deţinut acum de Niculae Bădălău. Cea mai mare susţinere în rândurile organizaţiilor, printre care şi cea din Bucureşti, ar avea-o premierul Viorica Dăncilă. Funcţia este râvnită şi de Nicolae Bănicioiu sau Ecaterina Andronescu. Ambii vor să ajungă numărul 2 în PSD.

După ce Liviu Dragnea şi-a securizat locul în vârful PSD, miza congresului de sâmbătă a devenit postul de preşedinte executiv - deţinut în prezent de Niculae Bădălău. Primul care şi-a depus candidatura pentru a fi numărul doi în partid este Nicolae Bănicioiu - un apropiat al fostului preşedinte Victor Ponta.

„Oricare din colegii mei trebuie să se simtă reprezentat, indiferent de simpatii și antipatii. Cred că doamna Dăncilă e însărcinată cu o demnitate care îi ocupă foarte mult timp”, spune Nicolae Bănicioiu.

După ce a fost neglijată în ultimul timp de partid când a venit vorba de funcţii, Ecaterina Andronescu are acum ambiţii în fruntea PSD.

„Atunci când mă voi înscrie, vă voi anunța. (Ce funcție luați în calcul?) Preşedinte executiv”, afirmă senatorul PSD.

Într-un comunicat, PSD Bucureşti anunţă că o susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv şi pe Gabriela Firea şi Robert Negoiţă pentru funcţiile de vicepreşedinţi.

Între timp, o altă mare bătălie se dă pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiunea Muntenia. Deputatul Cătălin Rădulescu ameninţă că va merge în instanţă dacă nu va putea candida.

„Aceste alegeri reprezintă o farsă, sunt de fapt niște numiri și nu sunt alegeri. Să interzici dreptul de a candida mi se pare gravă. Îmi amintește de anii 50 de pe vremea epurărilor comuniste”, spune Rădulescu.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, vizează şi el postul de vicepreşedinte pe regiunea Muntenia.

„Eu sunt membru, îmi fac datoria foarte serios, iar competiția în partid e deschisă”, susține Țuțuianu.

Fostul ministru Rovana Plumb a anunţat că nu mai candidează pentru nicio funcţie, în vreme ce actualul ministru de Interne, Carmen Dan, este favorită pentru regiunea Muntenia şi are susţinerea lui Liviu Dragnea.

„Consider că sunt multe colege care pot ocupa această funcţie. Dacă doamna Carmen Dan își depune candidatura pentru regiunea Muntenia cu siguranță o voi susţine”, afirmă Rovana Plumb.

Congresul extraordinar al PSD va alege sâmbătă 16 vicepreşedinţi. La iniţiativa lui Liviu Dragnea, conducerea partidului a stabilit ca funcţiile să fie împărţite în mod egal între bărbaţi şi femei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri