Sari la conținut

Teodor Atanasiu: „Nu trebuie să dau nicio explicaţie despre contextul în care am avut o discuţie privată”

„Îmi pare rău dacă din frânturile respective s-a dedus că aş dori o scindare a partidului sau vreunul dintre membri nu ar fi egal cu ceilalţi membri ai partidului. Nu acesta a fost contextul în care au fost spuse aceste lucruri. Ceea ce am spus acolo îmi asum, a fost într-un anumit context, nu în cel spus de dvs şi îmi cer scuze cetăţenilor dacă au înţeles altceva. Îmi menţin afirmaţiile că toate deciziile PNL vor fi susţinute de către mine, iar decizia PNL este că dacă vom face un guvern al PNL prim-ministru va fi Cătălin Predoiu”, a declarat Teodor Atanasiu, citat de Mediafax.

Vicepreşedintele liberal a menţionat că discuţiile publicate de presă nu au legătură cu realitatea. „Frânturi din acele stenograme eu le recunosc ca veridice, nu recunosc contextul în care ele au fost puse. Nu trebuie să dau nicio explicaţie despre contextul în care am avut o discuţie privată în spaţiul public. (...) Colegii mei ştiu din ce context a fost scoasă", a spus reprezentantul PNL.

Atanasiu a mai arătat că adversarii PNL nu sunt în interiorul partidului, ci la PSD şi că liberalii au înţeles explicaţiile pe care le-a dat pe acest subiect al stenogramelor.

Stenograme ale unor discuţii între lideri ai vechiului PNL, care au avut loc la Bistriţia şi în care sunt exprimate critici la adresa partenerilor din fostul PDL au fost publicate la sfârşitul săptămânii de un site de știri politice. 

Citiți și:

C. Predoiu, despre declaraţiile lui T. Atanasiu: Nu mă deranjează nicio opinie exprimată liber
Vasile Blaga, despre declarațiile lui T. Atanasiu: Nu mi-a făcut nicio plăcere să citesc stenogramele