Teodor Meleșcanu induce în eroare presa din Bulgaria

Data actualizării: Data publicării:
melescanu

Ministrul de Externe român induce în eroare presa din Bulgaria. Teodor Meleșcanu a declarat pentru postul de televiziune bTV că Guvernul nu demisionează în urma protestelor deoarece în România „singurul forum care poate demite Guvernul este Parlamentul”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Reporter: Oamenii care protestează în stradă vor ca Guvernul să demisioneze.

Teodor Meleșcanu: Da, numai că în sistemul nostru Guvernul este practic votat de Parlament, iar Parlamentul este singurul forum care poate demite Guvernul în România.

Astfel, ministrul român lasă de înțeles că Guvernul Grindeanu nu poate demisiona, fiind un fel de prizonieri ai Parlamentului, notează HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, Constituția României prevede la articolul 106 că „funcția de membru al Guvernului încetează în urma demisiei”.

Teodor Meleșcanu a mai spus la postul bulgar de televiziune că, în urma protestelor, Guvernul va elabora un proiect de lege care va fi transmis Parlamentului, dar va solicita și asistență din partea Comisiei Europene și Parlamentului European „pentru a găsi cele mai bune soluții”.
Guvernul Sorin Grindeanu a abrogat duminica trecută ordonanța 13, care dezincrimina parțial o serie de infracțiuni din Codul Penal, însă a doua zi Ministerul Justiției a anunțat că va pune în dezbatere publică un proiect de lege care prelua integral prevederile ordonanței, mai puțin plafonul de 200.000 delei de la abuzul în serviciu. Proiectul a fost retras apoi din circuitul avizării iar premierul Sorin Grindeanu a anunțat că modificările la Codul Penal se vor face strict în limita punerii în acord a legislației cu deciziile Curții Constituționale și numai în urma unor dezbateri publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri