Teodorovici îl acuză pe Iohannis de lipsă de respect, supărat că a vorbit doar cu consilierii acestuia

Data actualizării: Data publicării:
eugen teodorovici inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Eugen Teodorovici a motivat Digi24 absența premierului Dăncilă de la Cotroceni. Primul-ministru fusese convocat de președintele Iohannis la discuții pe tema rectificării bugetare, însă nu s-a prezentat. În consecință, la președinție au mers miniștrii Teodorovici și Toader care însă nu au discutat cu președintele, ci cu doi consilieri ai acestuia.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe: „Trebuie să facem câteva clarificări. În primul rând, ieri a venit o astfel de invitație de la domnul președinte, după ora începerii ședinței de guvern, după ora 13:00.

Dacă se dorea o discuție pe un astfel de subiect, se putea trimite către noi invitația înainte, pentru că doamna premier să decidă clar, în funcție de această solicitare, dânsa având deja antamat un program de vizite externe, un angajament asumat cu partenerii internaționali, de a merge în Spania.

Dânsa a propus ca la discuțiile de azi să merg eu și Toader. La această discuție de azi, președintele nu a venit, considerând probabil mult prea jos nivelul de discuție, să vorbească cu doi miniștri și a trimis doi consilieri.

Subiectul principal a fost grija față de bugetele structurilor membre în CSAT, nimic altceva.

În timp ce eram la discuția respectivă, ne uitam și vedeam știrile care curgeau pe surse și se aflase deja că la discuție președintele a desemnat doi consilieri.

Sunt gesturi care trec dincolo de orice fel de încercare de a avea, din partea noastră ca și Guvern, un dialog corect între Guvern și președinte.

Am avut la noi toate datele legate de rectificarea bugetară pentru toate instituțiile publice și ne așteptam să fie ridicate întrebari legate de banii asigurați pentru subeicte pe care președintele le tot aduce în atenția publică foarte des - pesta, salarii, pensii, mediu de afaceri. Dar, din păcate, singura preocupare a fost cea față de bugetele structurilor membre CSAT. Nu s-a discutat despre Administrația prezidențială pentru că nu sunt membri CSAT.

Sincer, nu înțeleg. Rugămintea mea a fost la cei doi consilieri să îl invite pe președinte în timpul discuției, dacă tot dorește clarificări. E momentul să primească răspuns la toate întrebările pe care le ridică în spațiul public dacă tot eram acolo și tot ne-a invitat, ca și guvern. Acum nu conta dacă doamna premier a fost sau nu de față. Dânsa a desemnat doi miniștri ai guvernului cu toate documentele, informațiile necesare ca domnul președinte să înțeleagă care e logica legală.

Din partea noastră, ca și guvern, a fost toată deschiderea. De asta am și fost prezenți, pentru a aduce toate clarificările la întrebările președintelui.

Încă o dovadă de lipsă de respect față de membrii cabinetului, măcar să se fi știut dinainte că e o discuție între miniștrii trimiși de la guvern și doi consilieri ai președintelui.

În fine, este o măsura, face parte din încercarea domnului președinte de a menține situația conflictuală.

Nu e un război din partea noastră ca guvern.

Am solicitat în schimb, și am insistat, insistăm pe desecretizarea stenogramei din ședința CSAT.”

Declarațiile integrale ale ministrului de Finanțe pot fi urmărite în materialul video.
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri