Teodorovici promite „o soluție mai bună” pentru IT-iști, săptămâna aceasta

Data actualizării: Data publicării:
171011_DNA_BELINA_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea teodorovici
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că instituția pe care o conduce va veni, zilele acestea, cu o nouă variantă de rezolvare a problemei salariaților din domeniul IT, salariați afectați de trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Săptămâna aceasta, o să-i prezint doamnei prim-ministru soluția pe care Ministerul de Finanțe o are astăzi în lucru. Mai sunt câteva zile, o să vedeți exact că nimeni din cei care sunt vizați nu vor fi afectați”, a spus ministrul de Finanțe.

Întrebat dacă se referă la altă variantă decât cea vehiculată de fostul Guvern PSD-ALDE, Teodorovici a confirmat. „O soluție mai bună, mai utilă și mai rapidă în aplicare. Sunt adeptul lucrurilor simple. O astfel de procedură pe ajutor de stat ar fi presupus o documentație destul de stufoasă și multe alte inconveniente, mergem pe o altă soluție, care va fi discutată cred că joi, în ședința de Guvern, în primă discuție cu doamna prim-ministru”.

Ministrul de Finanțe a mai spus că, după aceea, „măsura se va aplica imediat”.

În cazul IT-iştilor, scutiţi de la plata impozitului pe venit şi care nu au beneficiat de reducerea cotei de impozitare de la 16% la 10%, cheltuielile angajatorului s-au suplimentat cu circa 6,5% pentru a păstra veniturile nete intacte. Guvernul Tudose a promis că va elabora o schemă de ajutor de minimis prin Hotărâre de Guvern, cu un buget de 300 milioane de lei, pe trei ani, care să acopere costurile firmelor de IT cu mutarea contribuţiilor de la angajatori la angajaţi. Acest lucru nu s-a mai întâmplat în contextul înlocuirii premierului Mihai Tudose și al formării unui nou Guvern PSD-ALDE.

La finalul anului trecut, reprezentanții industriei IT au atras atenția că 35.000 de angajaţii vor pierde trei milioane de euro lunar, după schimbarea taxării muncii de la 1 ianuarie 2018.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri