Terasă închisă în Mamaia. Comercializa creveţi expiraţi

Data publicării:
mamaia-1

Inspectori ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, însoțiți de președintele ANPC, Marius Dunca, au făcut, joi, o acțiune de control în stațiunea Mamaia. 

În urma verificărilor, echipele de control au descoperit mai multe nereguli la o terasă din centrul stațiunii. Astfel, inspectorii ANPC au găsit, printre altele, creveți expirați, șrot afumat, congelat, pește fără elemente de identificare, frigărui congelate.

"Am găsit șprot afumat congelat, creveți expirați din iunie, parmezan la 30 de grade, pește fără elemente de identificare, frigărui de pui congelate, apoi puse la cântar, cântare fără verificare metrologică. Am găsit cotlet de porc, în meniu scrie 200 de grame, noi am cântărit brutul și avea 180 de grame, iar după preparare ajunge la 150 de grame, deci consumatorul este înșelat. În urma acestor nereguli vom aplica o amendă de până la 60.000 de lei și vom închide unitatea până la remedierea deficiențelor. Dacă își remediază deficiențele în zece ore, zece ore, dacă le remediază în patru zile, atunci patru zile oprim activitatea", a declarat președintele ANPC la finalul controlului.

 Produsele alimentare expirate au fost distruse de către inspectorii ANPC.

Președintele ANPC a mai spus că acesta nu a fost un control realizat în urma sesizării vreunui consumator și că asemenea controale au loc zilnic în toate stațiunile de pe litoral: "Nu a fost la sesizare. A fost control de supraveghere a pieței. Avem comisarii pe litoral și supraveghează zona de alimentație și de servicii".   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri