TEST DE SINCERITATE. Cristian Preda (PDL): Niciunul dintre Blaga, Udrea sau Boc nu cred că va fi preşedintele PDL

Data publicării:
10022013 20m 20cristi 20preda 20pdl-48746

Cristian Preda, europarlamentar PDL, consideră că nici actualul președinte al partidului, Vasile Blaga, nici fostul, Emil Boc, și nici deputatul Elena Udrea nu vor ocupa funcția de șef al partidului. Este unul dintre răspunsurile date la întrebările Elenei Vijulie, realizatorul și moderatorul emisiunii „Km 0”, în secțiunea „Test de sinceritate”.

Iată care au fost întrebările și răspunsurile din „Testul de sinceritate”:

Cum arată o zi ideală?

O zi din Parlamentul European în care se discută, politic vorbind, lucuri importante și nu se pierde vremea.

Mai puțin politic?

O zi pe care o petrec în bibliotecă.

V-ați gândit să emigrați?

Niciodată, nici când am mers să studiez în străinătate. Destinul meu este legat de România, chiar dacă reprezint acum România la Strasbourg și fac naveta.

Care a fost prima carte citită?

Cred că „Toate pânzele sus”.

Aveți vreo fobie?

Nu.

V-ar tenta o candidatură la Cotroceni?

Acum nu, sunt la Parlamentul European.

Nu acum...

Nu discut despre un viitor imprevizibil.

Peste două candidaturi?

Orice politician are în minte un capăt de drum, dacă vrea să-și construiască în mod veritabil o carieră. Numai că orice politician veritabil alege momentul în care să dezvăluie care este acest capăt de drum. Fiți sigură că și eu știu care e pentru mine capătul de drum.

Monarhie sau republică?

Eu sunt republican și am un enorm respect pentru Regele Mihai și pentru ce a făcut monarhia pentru România, dar nu cred că trebuie tranferat respectul pentru o persoană pentru un imaginar instituțional, mai ales că nu mai avem resursele din secolul 19. Cred că avem resursele pentru o republică și altfel spus, pentru o lume politică în care cetățeanul să fie vocea esențială, nu monarhul.

De sfaturile cărui politician ați asculta?

Nu prea am ascultat de politicieni, să știți, am lucrat cu politicieni, mă interesează dialogul, ascult evident și țin seama de ce spun colegii mei din Parlamentul European, nu acept decât concluziile raționale care rezultă dintr-o dezbatere. (...) Nu am un mentor, departe de asta, sunt mai rebel puțin decât asemenea personalitate.

Vasile Blaga, Elena Udrea sau Emil Boc?

Niciunul dintre ei nu cred că va fi viitorul preşedinte al PDL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri