Test de sinceritate. Cum îi caracterizează Mircea Geoană pe Ilie Sârbu, Victor Ponta și Liviu Dragnea

Data publicării:
geoana-1

Credeți că Ecaterina cea Mare s-a lăsat înșelată de satele bucolice ridicate pe malul Nistrului de Potemkin?

Nu, face parte din aceeași strategie a liderilor absolutiști care încearcă să-și facă supușii să creadă că o duc mai bine decât o duc.

Ați fost în situația de a fi mințit de un consilier al dvs.?

Am fost în situația în care consilieri mi-au dat sfaturi greșite, dar nu din rea intenție, ci pur și simplu din faptul că sunt unii mai abili care reușesc să intoxice profesionist.

Ați reușit să vă cumpărați o casă?

Fiți sigură că acest lucru se va întâmpla și voi fi bucuros să vă informez când se va întâmpla.

Definiți termenul de „baron local”.

Este o sintagmă care ține prea mult de Evul Mediu ca s-o consider de actualitate. Este vorba despre lideri locali care sunt mai buni sau mai răi, care sunt mai performanți sau mai puțin performanți. A-i pune pe toți în aceeași oală și a spune că tot ce înseamnă administrație locală în România reprezintă un fel de feudalism opac mi se pare o mare greșeală. Luați-i bucată cu bucată și judecați-i după ceea ce fac.

Dar există această cultură a șefului în România, a stăpânului?

Uitați-vă la domnul Băsescu. Există o cultură a „tătucului” în România și în clipa în care vom înțelege că nu liderii providențiali, ci instituțiile sunt cele care fac țările puternice o să fim și noi într-o stare mai bună.

Caracterizați-i în maxim trei cuvinte pe: Victor Ponta...

Un tânăr cu viitor.

Radu Mazăre?

Un tânăr excentric.

Liviu Dragnea?

Cineva care se pare că iubește China foarte mult.

Ilie Sârbu?

Un om cu extrem de multă influență.

Ce regretați cel mai mult în cariera politică?

Că n-am fost întptdeauna suficient de imun la cântecele de sirenă pe care unii mi le-au șoptit pe la ureche. Nu se va mai întâmpla în viitor.

Unde vă vedeți peste cinci ani?

Mă văd făcând, indiferent de poziție, lucruri importante și utile pentru țara care mi-a dat atât de multe șanse. Probabil că în politică.

Pe cine v-ați fi dorit pe lista PSD la europarlamentare și nu se află acolo?

Mi-aș fi dorit pe cineva din diaspora românească, poate cineva din Basarabia, poate cineva din Italia sau Spania, mi-aș fi dorit pe cineva care să poată să reprezinte în Parlamentul European vocea celor care sunt atât de numeroși în afara granițelor. Altfel, este o listă echilibrată, cu multe colege, cu mulți colegi, care va face un rezultat foarte bun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri