TEST DE SINCERITATE. V. Vosganian: Față de PSD, în PNL trebuie să convingi, nu să impui

Data publicării:
varujan vosganian mediafax-1

La cererea jurnalistei Elena Vijulie, Varujan Vosganian a enumerat trei diferențe majore dintre PNL și PSD.

Prima: PNL e un partid care are pe pereţi mulţi dintre eroii istoriei României şi are din această perspectivă ceva în plus de arătat. A doua diferenţă e aceea că PNL a înţeles mai repede decât toate celelalte partide necesitatea liberalizării ca viziune politică şi care ne-a ajutat să devansăm termenii de intrare în UE. A treia diferenţă e că în PNL nu poţi să impui, trebuie să convingi. PNL e un partid în care oamenii cel mai adesea declină la persoană întâi singular, şi nu la persoana întâi plural”, a argumentat vicepreşedintele PNL.

Alte răspunsuri ale ministrului Economiei:

Care e cartea pe care o recitiţi cel mai des?

Cartea pe care o recitesc cel mai des este o carte de poezii. Este vorba de poetul Virgil Mazilescu.

Aţi avut în şcoală un profesor care v-a inspirat în mod deosebit?

Profesoara care m-a marcat cel mai mult a fost cea de română, din şcoală primară. Şi acum ştiu gramatica pe care am învăţat-o. Dânsa din păcate nu mai trăieşte.

Un personaj politic care vă e antipatic?

Nu îmi bârfesc colegii de serviciu. Mie cel mai mult mi-a plăcut în trecut de Winston Churchill în perioada blocadei.

Care e cea mai mare ambiţie politică pe care o aveţi?

Cea mai mare ambiţie politică pe care o am e aceea de a face două lucuri: să îmi câştig prieteni în politică şi să fac bine de care să nu îmi mai aduc aminte. Dacă faci bine ca să iei voturi şi să te aplaude lumea e una. Dar dacă faci un bine fără să vrei recompensă, ăla e binele adevărat.

Monarhie sau republică?

Mie îmi place mai mult ideea monarhică. Am fost unul din primii români care s-au dus să îl vadă pe rege în aprilie 1990. Din generaţia aceea, după tatăl meu, cel mai mult îl iubesc şi îl respect pe rege.

Steag cu stemă sau fără stemă?

În legătură cu stema, aş răspunde la întrebarea cu coroană sau fără? Cu coroană. Nu aş pune stema pe steag pentru că nu aş vrea să îmi amintesc de felul în care steagul României a fost găurit şi cu alte ocazii şi din păcate nu ne aducem aminte decât de jertfe şi asta foarte rar. Mai rar decât ar trebui.

Care a fost cel mai eficient guvern pe care l-a avut România din '90 încoace?

Din punctul de vedere al realizărilor economice şi al stării de spirit a populaţiei a fost neîndoielnic guvernul pe care l-a condus Tăriceanu.

Care e cea mai mare greşeală pe care a făcut-o Crin de când conduce PNL?

Nu mă puneţi să răspund la asta. În primul rând, dacă e cea mai mare înseamnă că au mai fost şi altele şi aş prefera să răspund la întrebarea asta după ce câştigă preşedinţia României că dacă există un astfel de răspuns să îi fie de folos să nu repete acea greşeală. Nu vreau să fac eu treaba adversarilor lui Crin Antonescu. Să îi găsească ei greşelile. Dacă am ceva să îi spun, îi spun direct. Nu folosesc televizorul ca să îi spun ceva lui Crin. Eu i-am spus de mai multe ori şi am avut discuţii dure în PNL, dar o fac acolo în semn de respect faţă de el şi faţă de colegii noştri şi faţă de mine, la urma urmei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri