Ţinta lui Tăriceanu în cabinetul Ponta 4

Data publicării:
Calin Popescu Tariceanu la Jurnalul de seara 4

Ca liberal, putem să ne gândim la ministere economice, dar nu numai, pentru că sunt şi alte ministere unde se pot face politici liberale. Funcţia de vicepremier e mai degrabă o funcţie de reprezentare, vicepremierii nu au atribuţii în plus”, a declarat Tăriceanu.

Victor Ponta ar putea desfiinţa trei dintre funcţiile de vicepremier pentru noul guvern. Potrivit unor surse politice, cabinetul Ponta 4 ar urma să aibă un singur post de viceprim-ministru.

Victor Ponta ar putea desfiinţa trei dintre funcţiile de vicepremier pentru noul guvern

Potrivit unor surse politice, cabinetul Ponta 4 ar urma să aibă un singur post de viceprim-ministru, care ar urma să fie ocupat de Liviu Dragnea. Astfel, PC şi UNPR ar pierde postul de vicepremier.

Totodată, Victor Ponta vrea să reducă sau să elimine posturile de ministru delegat. În prezent, în Guvern sunt opt posturi de ministru delegat.

Sunt negocieri şi în privinţa posturilor pentru liberalii lui Călin Popescu Tăriceanu. Aceştia negociază ocuparea funcţiei de şef al Secretariatului General al Guvernului, care ar urma să fie ocupată de Radu Stroe, dacă se va ajunge la o înţelegere în acest sens.

Negocierile ar urma să fie finalizate sâmbătă seara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri