Titu Bojin, anchetat pentru corupție, a demisionat din toate funcțiile deținute în PSD

Data publicării:
titu bojin - 7181804-Mediafax Foto-ADRIAN PICLISAN-2

Titu Bojin este cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupţie pe care le-ar fi comis în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Social-democratul este acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a convinge 17 primari să încheie contracte din bani publici, cu o firmă agreată de el.

Acuzaţiile procurorilor sunt construite în jurul contractelor obţinute de compania Eurocomet West SRL, despre care oamenii legii au informaţii că este firma de casă a preşedintelui Consiliului Județean Timiş. Anchetatorii susţin că Titu Bojin ar fi dat contracte din bani publici acestei firme, de pe urma cărora avea şi el un comision de câteva sute de mii de lei.

Schema ar fi fost una simplă. Titu Bojin direcţiona fonduri bugetare cu prioritate către Primăriile sau autorităţile din judeţ care încheiau contracte cu această firmă.

Vizate de anchetă sunt 17 primării, dar şi Muzeul Satului Bănăţean şi Administraţia Bazinală a Apelor Banat. Practic, banii erau direcţionaţi către autorităţi doar pentru a intra în conturile societăţii pe care o controlează din umbră.

Demisia şi-a înaintat-o şi Adam Crăciunescu, până astăzi preşedinte executiv al filialei Timiş a PSD. Și acesta este suspectat de corupție, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri