Titus Corlățean, despre scrisoarea lui Giuliani: Radiografia este impecabilă

Data publicării:
corlatean la digi 1

Avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, a trimis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care vorbeşte despre problemele din Justiţia din România. El cere verificarea protocoalelor dintre SRI şi mai multe instituţii ale statului. Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, a declarat pentru Mediafax că scrisoarea a venit după un lobby făcut de persoanele care au probleme cu legea. Epistola vine în contextul în care Washington Post scria în urmă cu câteva săptămâni că Rudolph Giuliani lucrează cu clienţi din mai multe ţări, dar şi în campanii de lobby.

Scrisoarea lui Rudolph Giuliani este adresată şi preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, dar şi premierului Viorica Dăncilă: 

„Vă scriu ca să îmi exprim îngrijorarea în legătură cu prejudiciul continuu adus statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării cu eficienţă a legii. Faţă de excesele făcute de DNA în numele „aplicării legii”, am luat la cunoştinţă cu tristeţe în cursul ultimelor luni despre existenţa „protocoalelor secrete" pe care mai multe instituţii publice le-au semnat cu Serviciul Român de Informaţii. O amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzaţi şi condamnaţi ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenţi care au fost trimişi la închisoare."

Prezent la o întâlnire a diplomaţiei române, ambasadorul României în SUA, George Maior, a reacţionat la scrisoarea lui Rudolph Giuliani.

„Domnul Giuliani, un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din Statele Unite, nu ştiu dacă mai e avocatul domnului Trump. În orice caz, ea este expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia, asta vă spun clar”, transmite George Maior, ambasadorul României în SUA.

Fostul ministru de externe, Titus Corlăţean, este de acord cu Rudolph Giuliani şi susţine că sunt multe probleme în modul în care s-a făcut justiţie în ţara noastră.

„Radiografia este impecabilă şi acum corecţi să fim noi am spus în România faptul că existenţa acestor protocoale înseamnă practic un Cod Penal şi de Procedură Penală paralele cu Codurile adoptate de Parlament. E o justiţie care e injustiţie. Lucrurile astea nu funcţionează aşa într-o democraţie veritabilă”, a declarat Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, senator PSD.

O poziţie similară a venit şi din partea lui Adrian Năstase, fost premier, condamnat pentru fapte de corupţie.

„Această scrisoare din partea domnului Giuliani are o semnificaţie importantă şi ea arată o modificare de abordare, inclusiv în Statele Unite, în legătură cu un anumit mod de funcţionare a Justiţiei, bazată pe acest tip de raporturi între Parchete, procurori şi serviciile secrete”, afirmă Adrian Năstase, fost premier.

Este evident rezultatul unei activităţi de lobby. Pare pur şi simplu o dictare a lui Liviu Dragnea şi a altor corifei din acelaşi spirit”, transmite Dan Barna, preşedinte USR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri