Titus Corlăţean: Mai avem de lucru pentru o vizită la Moscova la nivel de preşedinte ori premier

Data publicării:
titus corlatean resized mfax

„O relaţie bilaterală între două ţări, inclusiv un stat membru al NATO şi al UE şi Federaţia Rusă în cazul celălalt, se susţine printr-o agendă politică de contacte la nivel corespunzător. Este o poziţie de principiu pentru care trebuie să lucrăm în perspectivă”, a spus ministrul de Externe, într-o conferinţă de presă despre „reperele şi perspectivele diplomaţiei româneşti pe 2013”

El a fost întrebat dacă, după vizita pe care a făcut-o la Moscova, ar fi posibilă în următorul an o vizită în Federaţia Rusă a preşedintelui Traian Băsescu sau la Bucureşti a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

„Dialogul politic este bine să se poarte la nivel de miniştri de externe, alte instituţii, dar este bine şi la nivel politic înalt, preşedinte şi prim-ministru. Sunt agende pentru care trebuie în mod firesc să lucrezi, dar pentru asta mai avem încă de lucru”, a adăugat Titus Corlăţean, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, Titus Corlăţean a menţionat că în „perioada următoare” vor fi realizate vizite importante în relaţia cu SUA, atât la Washington, cât şi la Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri