Titus Corlăţean, pentru un post francez de radio: Toţi pierdem din cauza amânării aderării la Schengen

Data publicării:
5260426c95f9cfd979000000

România a îndeplinit toate criteriile necesare pentru aderarea la Spaţiul Schengen. Aşa susţine ministrul Titus Corlăţean, care le-a spus jurnaliştilor francezi că ţara noastră a investit peste un miliard de euro pentru securizarea frontierelor.

„Avem libertatea de circulaţie, care este o valoare fundamentală a UE, o avem de la 1 ianuarie 2007. Se amestecă, însă, atât de des două lucruri care sunt complet diferite: imigraţia ilegală provenind din exteriorul Uniunii Europene este complet diferită de libertatea de circulaţie din interiorul Uniunii”, spune ministrul român de Externe.

Nu doar România are de pierdut din amânarea aderării la Schengen, ci şi alţi europeni, avertizează Titul Corlăţean, după ce miniştii de Justiţie şi de Interne din Uniunea Europeană au decis să amâne discuţia privind aderarea ţării noastre la zona de liberă circulaţie.

„Noi toţi, noi românii, voi, francezii, germanii, olandezii, care au o activitate economică foarte importantă în această ţară, noi toţi vom pierde din punct de vedere economic din cauza acestei decizii de a amâna aderarea la Schengen”, a mai afirmat Titus Corlățean.

Ministrul a mai punctat că România a făcut progrese şi în domeniul absorbţiei fondurilor europene. Cât priveşte situaţia romilor, Titus Corlăţean este de părere că ar trebui înfiinţată o autoritate europeană, care să gestioneze această problemă sensibilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri