Topul foștilor edili judecați în 2018. Primarul cu cele mai multe dosare penale

Data actualizării: Data publicării:
161003_iccj_Gheorghe_Stefan_Pinalti_008_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Bugetele marilor oraşe au fost atent urmărite de procurori şi în 2018. Aşa se face că o serie de foşti primari s-au ales cu acuzaţii penale care au ajuns pe masa judecătorilor. În top a intrat anul acesta fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraş, care în jumătate de an a fost trimis de două ori în judecată.

Cristian Poteraș, fostul edil al Sectorului 6, s-a ales anul acesta cu două noi procese, după ce în 2015 a fost condamnat definitiv la opt ani de detenţie în primul dosar. Acuzaţiile de abuz în serviciu şi luare de mită sunt legate de retrocedarea unor terenuri şi de acordarea preferenţială a unor contracte.

Fostul primar cu cele mai multe dosare trimise în instanţă este însă Gheorghe Ştefan. Cinci procese au fost deschise de procurori pe numele său, iar fostul edil a fost şi condamnat pentru o parte din acuzaţiile de trafic de influenţă, formulate pe numele său în dosarul Microsoft.

Plecat în urmă cu un an din ţară, Radu Mazăre a fost şi el trimis în judecată în patru dosare. Trei dintre ele au deja soluţii în primă instanţă - o condamnare cu executare, una cu suspendare şi o achitare.

Lider al topului rămâne fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată, în ultimii ani, în şapte dosare penale. Două dintre ele s-au încheiat - unul cu o condamnare definitivă, iar al doilea cu o achitare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri