Topul ministerelor instabile. Victor Ponta a schimbat cei mai mulţi miniştri la Educaţie şi Sănătate

Data publicării:
sediul guvernului mediafax-7

De când a preluat mandatul de premier, din 7 mai anul trecut, Victor Ponta a schimbat până acum patru miniștri la Educaţie. Remus Pricopie, cel care deţine în prezent portofoliul învăţământului, este al cincilea. Prima persoana nominalizată, Corina Dumitrescu, a fost retrasă înainte ca membrii primului Cabinet Ponta să depună jurământul de învestire.

În topul instabilităţii este şi Ministerul Justitiei. Pe aici s-au perindat Titus Corlățean, Mona Pivniceru si de două ori ca interimar Victor Ponta. De la jumătatea lunii aprilie postul este ocupat de Robert Cazanciuc.

Situația este oarecum similară la Ministerul Sănătății. După demisia lui Vasile Cepoi, Raed Arafat a preluat interimatul, dar s-a răzgândit după doar două zile, iar interimatul a fost preluat de Victor Ponta. După o lună, Raed Arafat a acceptat funcția de ministru, pe care a păstrat-o până când guvernul Ponta 1 și-a terminat mandatul.

Ambii miniştri care s-au perindat până acum la conducerea Ministerului Transporturilor au avut probleme penale. Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare de instanţa supremă, iar Ovidiu Silaghi, cel care fusese ministru al transporturilor în guvernul Ponta 1, nu a putut prelua mandatul deoarece DNA instrumentează un dosar de luare de mită pe numele său.

Guvernul are însă şi ministere stabile, conduse de aceiaşi oameni din mai anul trecut până în prezent. Este cazul ministerului Comunicaţiilor, condus de Dan Nica, ministerul Agriculturii, la cârma căruia s-a aflat neîntrerupt Daniel Constantin, dar şi Ministerul Muncii, condus de Mariana Câmpeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri